Hé, dat zit lekker; in gesprek met mbo-professionals

Als het mbo-onderwijs in het nieuws komt, is het vaak negatief. De opleiding sluit niet aan bij de vraag op de arbeidsmarkt, de werkdruk is er hoog, er zijn nog steeds veel te veel studenten die uitvallen, er staan mensen voor de klas die niet bevoegd zijn. Zomaar een greep uit de nieuwsberichten over het mbo-onderwijs van de laatste tijd. Ik wil graag een ander geluid laten horen.

Dat komt door mijn werk voor mbo-scholen en mijn passie voor het onderwijs. Ik ben nieuwsgierig geworden naar de mensen die er werken. Wat voor soort mensen is het, wat doen ze en wat houdt ze bezig? Wat vinden zij van alle kritiek? En hoe gaan zij daar mee om? Wat merken zij in hun dagelijkse werkpraktijk van de actuele ontwikkelingen in het mbo-onderwijs? Ik merk dat nieuwsgierigheid het enige dat nodig is om hun verhalen naar boven te halen en te vertellen.

Het is misschien een beetje gek, maar ik vind dat deze professionals het verdienen om gehoord te worden. Ik heb een aantal mensen gevraagd of ik ze mocht interviewen over hun werk in het mbo-onderwijs voor dit blog. Zij oefenen verschillende functies uit, variërend van secretaresse tot docent.

Deze mensen zijn trots op hun vak en vertellen daar in de komende blogs graag over. Zij dragen het mbo-onderwijs een warm hart toe. Met deze interviews wil ik anderen inspireren en laten zien dat werken in het mbo-onderwijs interessant, soms lastig, maar ook leuk is. Bovendien geven de blogs vanuit verschillend perspectief een kijkje in de keuken van het mbo-onderwijs. En daarmee hoop ik een bijdrage te leveren aan een meer realistische kijk op het mbo-onderwijs.

Vanaf volgende week verschijnt onder de titel ‘Hé dat zit lekker, in gesprek met….’ een aantal bloginterviews. Wil je ook geïnterviewd worden over je werk binnen het mbo-onderwijs? Ik kom graag met je in contact.