Lerend Netwerk

Samen leren

Heb je ambities en ideeën over het opzetten van een lerend netwerk in jouw organisatie? Maar weet je niet goed hoe je dat moet aanpakken? Of zou je je juist graag samen met andere professionals buigen over actuele thema’s zoals bijvoorbeeld ‘vitaal ouder worden’, ‘werkdruk en stress’, of ‘toekomst van werk’. Of wellicht heb je een eigen onderwerp? Dan is aansluiten bij een netwerk iets voor jou. Communicatie Compagnie biedt beide mogelijkheden.


Wat is een lerend netwerk?

Een lerend netwerk is een inspiratieplek voor professionals, waar je samen leert, kennis en ervaring deelt en elkaar enthousiasmeert en samenwerkt aan een collectief leerproces. Dát zijn de pijlers van een lerend netwerk.

Door gelijkgestemde energie rond een bepaalde ambitie of een bepaald thema bij elkaar te brengen, ontstaat een gezamenlijke verkenningstocht. Het resultaat? Gezamenlijke nieuwe inzichten krijgen, elkaar inspireren, maar ook samen oplossingen vinden die in de praktijk werkbaar zijn. Op deze manier stimuleren wij professionals van en met elkaar te leren en zich te blijven ontwikkelen.

Lerend netwerk ‘Werkdruk in het basisonderwijs’

Communicatie Compagnie begeleidt het netwerk ‘Werkdruk in het basisonderwijs.‘ Dit netwerk bestaat uit acht docenten die werken in het basisonderwijs. Onder begeleiding van Communicatie Compagnie leveren deelnemers een actieve bijdrage rond het thema werkdruk zodat het principe van ‘halen en brengen’ zijn werk kan doen.


Ervaringen deelnemers

,,Ik had geen specifieke verwachtingen van dit netwerk. Ik was vooral benieuwd naar de ervaringen van mijn collega’s op andere scholen. Het was fijn om onderling ervaringen uit te wisselen onder professionele begeleiding. Alle deelnemers kregen ‘podiumtijd’ om te vertellen over hoe zij omgaan met werkdruk op hun school. Er was veel verschil tussen de aanpak van onze scholen. Zo kregen we een kijkje bij de collega’s in de keuken. Daar doen we allemaal ons voordeel mee. Ik zie uit naar de volgende bijeenkomst!”

,,Daarnaast vind ik het belangrijk om te reflecteren op mijn manier van omgaan met werkdruk en dat te spiegelen aan het gedrag van mijn vakgenoten. Daar leer ik enorm van en vergroot mijn zelfvertrouwen.” Aldus één van de deelnemers uit het netwerk.

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in het opzetten/volgen van een lerend online netwerk? Wil je meer informatie over hoe je dat aanpakt? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. 

Praktische zaken

Wij helpen je graag bij het initiëren en begeleiden van jouw (online) lerend netwerk met je collega’s. Een paar zaken op een rijtje:

  • Wij zorgen voor goede onafhankelijke sturing en begeleiding. Dit voorkomt oeverloze discussies.
  • Wij werken indien nodig zowel met een inhoudelijk deskundige als met een procesbegeleider.
  • Een groep kan maximaal uit tien personen bestaan, zodat we dieper op de stof kunnen ingaan.
  • Vanzelfsprekend krijgen deelnemers ruimte om hun netwerk handen en voeten te geven.
  • Wij creëren optimale randvoorwaarden om het groepsproces te bevorderen. 

Duur: in overleg
Prijs: op aanvraag
Meer informatie en/of aanmelden

Dit zeggen klanten over ons:

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.