Wat is duurzame inzetbaarheid?
Met de verhoging van de pensioenleeftijd is duurzame inzetbaarheid een actueel thema geworden voor werkgevers én werknemers.

Wat is duurzame inzetbaarheid? Volgens het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gaat het om “een goede balans tussen je werk aan de ene kant en de gezondheid, competentie en motivatie van de werknemers aan de andere kant is een medewerker duurzaam inzetbaar.” Met andere woorden hoe blijf je tot op hoge leeftijd gezond en met plezier je werk doen? Wat geeft mij plezier, voldoening en zingeving in mijn werk, is dan een vraag die je helpt om hierover na te denken.

Hoe staat het met jouw duurzame inzetbaarheid?
Hoe ervaar jij jouw werk en werken in het algemeen? Hoe ga jij om met veranderingen? Ben je gezond en vitaal en ga je fluitend en met plezier naar je werk? En blijf jij jezelf ontwikkelen? Allemaal vragen die je positief of met een ja zou moeten beantwoorden.

Integraal plan van aanpak ‘Werken aan duurzame inzetbaarheid’
Communicatie Compagnie ondersteunt organisaties en hun medewerkers om te werken aan duurzame inzetbaarheid. Wil je een oplossing op maat op het gebied van duurzame inzetbaarheid? Op basis van een intakegesprek maken wij een heldere analyse en schrijven een duidelijk integraal plan van aanpak.

Wij tonen hoe je kunt werken aan een gezond team van werknemers dat jouw bedrijf daadwerkelijk vooruit helpt. Recent verzorgden wij onder andere workshops tijdens vitaliteitsweken, interviewden medewerkers voor activiteitenkalenders en schreven vitaliteitsplannen.
Ja, ik ontvang graag meer informatie over de integrale aanpak ‘Werken aan duurzame inzetbaarheid’ en vitaliteit.

Resultaten van onze inzet

  • Medewerkers passen hun leefstijl aan, met als gevolg een betere gezondheid, meer energie, minder stress en lichamelijke klachten en een hoger werkvermogen;
  • Medewerkers voelen zich door extra aandacht op inzetbaarheidsthema’s meer betrokken bij de organisatie en het team, er ontstaat meer openheid en mensen stimuleren elkaar;
  • Meer gebruik van opleidingen en loopbaancoaching waardoor kennis en vaardigheden en flexibiliteit van medewerkers up to date blijven.