Prioriteiten challenge

Heb jij ook een lijstje met van die uitgestelde doelen? De stapels op je bureau eindelijk eens opruimen, vaker je vakliteratuur lezen, zorgen dat je inbox niet overloopt, niet achter je laptop een broodje eten, maar tijd nemen om te lunchen, meer bewegen, efficiënter vergaderen om maar een paar voorbeelden te noemen. Maar ja, wanneer komt het ervan? Ik heb mogelijk een manier gevonden die mij helpt mijn doelen te bereiken, namelijk de 30 dagen challenge.

Wat is 30 dagen challenge?
30 Dagen lang proberen iets te doen wat je graag wilt, wat er eerder niet van kwam. Of je besluit om juist iets niet doen. Dat kan natuurlijk ook. Dit is een praktische en eenvoudige methode om met je doelstellingen aan de gang te gaan en in mijn geval meer uit je werk te halen.

Prioriteiten challange
Ik ben bezig met een prioriteiten challange. Wat houdt dat in? Iedere werkdag maak ik aan het eind van de dag de balans op van mijn werkzaamheden. Ik inventariseer wat ik heb gedaan, en bekijk voor de volgende dag(en) welke dringende en urgente taken er op de agenda staan. Ik plan werkzaamheden en stel prioriteiten, gebaseerd op de theorie van managementgoeroe Stephen R. Covey. Op deze manier probeer ik voortdurend bezig te zijn met taken die er voor mij toe doen.

Kun je het realiseren in 30 dagen?
Kun je je doelstelling realiseren in 30 dagen? Is het haalbaar? Lukt het om in 30 dagen een bewustwordingsproces bij jezelf op gang te brengen en een concreet resultaat te realiseren? Dat hangt er maar van af welk gedrag je wilt veranderen en hoe serieus je met de uitdaging aan de slag gaat.

Hoe pak je het aan?
Dé belangrijkste tip: maak je challenge niet te groot! Op internet kom je veel soorten challenges tegen. De een nog groter dan de ander. Begin klein en eenvoudig. Dan is de kans dat jouw challenge slaagt groter. Bedenk dat ook met kleine stapjes je doel dichterbij komt. Daarnaast zijn een positieve en nieuwsgierige mindset onmisbaar.

Wat levert het mij op?
Eerlijk is eerlijk. Deze vraag kan ik nog niet goed beantwoorden. Ik vind ik het leuk om te doen. Het dwingt je tot meer nadenken. Meer nadenken kan er toe leiden dat je mening meer heen en weer gaat zwiepen. Dat is een valkuil. Want neem je een betere beslissing als je er meer tijd aan besteedt?Nadenken of niet? Dat is de vraag.

Vraag
Ik ben benieuwd naar jouw ervaring met challenges. Heb je wel eens aan een 30 dagen challenge meegedaan en wat heeft het je opgeleverd?