Talent in ontwikkeling

In vier workshops haal je het beste uit jezelf en geef je een enorme impuls aan je loopbaan. 

Inspirerende employability workshops ‘Iedereen is goed, maar waarin?’

Stel jij jezelf wel eens de volgende vragen: ‘Hoe kan ik mijn functie verdiepen? Mijn werk bevalt me goed, maar ik wil mezelf toch verder ontwikkelen; Hoe ga ik dat aanpakken? ‘Of wat inspireert mij en hoe kan ik dat vorm geven in mijn werk?’ Óf ‘Hoe krijg ik weer plezier in mijn werk?’ Sta je wel eens stil bij dergelijke vragen en heb je op deze vragen (nog) geen antwoord. Dan zijn onze workshops iets voor jou. Je ontdekt waar je goed in bent en je leert jouw kwaliteiten toe te passen in de praktijk.

Inleiding

Met vier korte concrete workshops geef je een impuls aan jouw loopbaan. In de eerste twee bijeenkomsten sta je stil bij wat je daadwerkelijk wilt en kunt. Tijdens de derde en vierde bijeenkomst staat het ‘gewoon doen’ centraal. Kortom na vier korte en concrete bijeenkomsten hebt je de vragen beantwoord; ‘Wat wil ik en hoe ga ik mijn loopbaanplannen realiseren’.

Stap 1 Workshop “Wat wil ik nou echt (niet)?”

In deze workshop staat je bewust stil bij wat je daadwerkelijk wilt. Aan de hand van verrassende en inspirerende vragen over jouw verwachtingen en wensen krijg je inzicht in wat jouw inspireert en wat je eigenlijk wilt. Wij dagen je uit jouw verwachtingen te concretiseren.

Stap 2 Workshop “Waar ben ik goed in? Ontdek jouw eigen kwaliteiten”

Het soort werk of een vak kiezen dat goed bij je past, is in onze ogen het soort werk dat een beroep doet op jouw kerncompetenties en jouw minder goede eigenschappen zo weinig mogelijk prikkelt. Na deze workshop heb je inzicht in jouw kerncompetenties. Waar ben je goed in? Wat zijn jouw talenten? Wat heb je in huis aan kwaliteiten, vaardigheden en kennis. In workshop 3 maak je de vertaalslag naar wat dat betekent voor jouw werk.

Stap 3 Workshop “Kom in actie met een concreet employability plan”

Mensen die succesvol zijn in het leven, komen in actie. Ze hebben een idee en gaan daarmee aan de slag. Na deze workshop heb je jouw persoonlijk plan van aanpak geformuleerd waarmee je jouw verwachtingen in de praktijk kunt realiseren en daarmee jouw inzetbaarheid op de arbeidsmarkt vergroot. Natuurlijk word je geholpen bij het opstellen van jouw employability plan, niet alleen door de trainers, maar ook door de andere deelnemers.

Stap 4 Workshop “Duurzame Inzetbaarheid in de praktijk”

Tijdens de laatste workshop presenteer je jouw praktijkervaringen. Centraal in deze workshop staat het uitwisselen van ervaringen bij de realisatie van jouw doelen. Wat ging er goed en tegen welke belemmeringen liep je aan? Hoe ben je met die belemmeringen omgegaan? Het uitwisselen van ervaringen helpt je jouw doelen niet uit het oog te verliezen en eventueel jouw plan van aanpak bij te stellen.

Voor wie?

Deze uitdagende en uitgebreide workshops zijn bedoeld voor iedereen die:

  • Wil onderzoeken hoe inzetbaar hij is en wil weten wat hij er zelf aan kan doen om zijn inzetbaarheid te vergroten;
  • Een succesvolle overstap wil maken naar een andere functie;
  • Kansrijker wil zijn op de arbeidsmarkt.

Wat levert het je op?

  • Je hebt inzicht in je drijfveren en je talenten
  • Je weet hoe je je talenten kunt benutten
  • Je beschikt over een persoonlijk talenten-actie plan
  • Je beschikt over een meer zelfvertrouwen

Werkwijze

Ter voorbereiding op de training, ontvang je een uitgebreid intakeformulier. Met behulp van dit intakeformulier inventariseert de trainer persoonlijke leerwensen en bereidt hij de workshops voor. Het onderzoek naar jouw verwachtingen en doelstellingen vraagt meer tijd dan we tijdens de workshops hebben. Daarom ontvang je na aanmelding voorbereidende opdrachten. Hoe meer je “broedt” op deze opdrachten, des te hoger is het rendement van de workshops. Ook blijkt uit voorgaande workshops dat sparren met andere deelnemers zeer vruchtbaar is.

Praktische zaken

Duur: vier dagdelen, 9.30 – 12.30 uur en 2 x individuele coaching, voorjaar 2021
Prijs: € 1.195,= (excl. btw) Inclusief lunches en trainingsmateriaal
Maximaal 12 personen
Deze training leent zich uitstekend voor een individueel traject
Meer informatie en/of aanmelden

Dit zeggen klanten over ons:

Voer eens een goed gesprek

Rated 5 out of 5
februari 20, 2020

Een prettige en leerzame training met veel krachtige en praktische oefeningen.
Herkenbare en bruikbare oefeningen die ik direct kan toepassen en in mijn praktijk kan gebruiken.

Jorg Muller

Assertiviteit op de werkvloer

Rated 0 out of 5
november 1, 2019

“De training heeft mij bewust gemaakt van de kwaliteiten die ik heb. Mijn zelfvertrouwen heeft een boost gekregen!””Ik heb veel praktijkvoorbeelden gekregen waar ik heel blij mee ben.””Door deze training kan ik beter omgaan met de werkdruk op kantoor.”

Anoniem