Vakantie? Acht dingen waar ik echt niet meer aan begin

Deze week begint de vakantie. Voor velen zal de vakantie anders lopen dan gepland. Veel bestemmingen zijn onbereikbaar. Maar in Europa mag weer gereisd worden. Dat is goed nieuws. Desondanks is vakantie minder onbezorgd dan anders. In ieder land gelden beperkende coronamaatregelen.


Vakantie en corona

Wel of niet op vakantie? Dat is de vraag die ons (man en kinderen) bezig houdt. We maken voorzichtig plannen. We zijn flexibel en gaan met de auto. Waar gaan we heen en wat we gaan doen? Is alles wel open en toegankelijk? Ik weet het nog niet. Om niet helemaal ‘gek’ te worden trek ik een stevige grens. Er zijn een aantal dingen waar ik niet meer aan begin:

Reserveren: Lang voordat we weggaan reserveren: Ik houd ervan om kort van tevoren te bepalen waar we heen gaan. Nu we ons niet optimaal vrij kunnen bewegen komt dat goed uit. We hebben de knoop nog niet doorgehakt.

Route du Soleil: Voor veel mensen misschien wel de meest favoriete autoroute van Europa. In de polonaise naar het zonnige zuiden is een brug te ver.

Kamperen: Op een drukke camping staan zonder enige vorm van privacy. In mijn tuin heb ik alle rust en ruimte! Ik vermijd sowieso drukke vakantiebestemmingen.

‘Zon, strand en rode wijn’: Een dagje, of maximaal twee dagen, op een rústig strand met een mooi boek is niet verkeerd. Twee dagen aan het strand is meer dan genoeg.

Social media: mijn hele vakantie op facebook, Instagram of twitter zetten; echt niet.

Regen: Een buitje frist de boel lekker op. Maar na een paar dagen regen, breken we op en rijden de opklaringen tegemoet.

Klassieker: Aardappelen en pakken macaroni blijven thuis. Maar je dacht toch niet dat ik zonder een potje pindakaas op reis ga?

Altijd bereikbaar zijn: Mijn mobiel kan gewoon uit.

 

Ja, ook tijdens de zomer blijven wij gewoon beschikbaar voor advies en opleiding om leren makkelijker te maken. Fijne vakantie allemaal en blijf gezond! Wendy Vegter en Miriam Trommelen

Het volgende blog verschijnt op donderdag 3 september 2020. Graag tot dan!