Veranderen, durf jij het aan?

De coronamaatregelen zorgen voor ongekende cijfers. De Nederlandse economie krimpt volgens de cijfers van het Centraal Planbureau (CPB) dit jaar 6,4 procent. Ook voorziet het CPB een verdubbeling van de werkloosheid: van 3,4 procent in 2019, tot 7 procent in 2021. Verontrustende cijfers. Als er een tweede besmettingsgolf komt, gaat de economie verder achteruit. Dan voorspelt het CPB ook in 2021 economische krimp. Mogelijk stijgt de werkloosheid tot 10 procent. Een zwart scenario.

We leven in buitengewone tijden. Dit blog gaat over de vraag hoe je de coronacrisis kunt aanwenden om een ECHTE verandering in je leven in gang te zetten. Vandaag het verhaal van Lydia.

“Ik verwacht dat mijn contract niet verlengd wordt”

Ik ben Lydia, 42 jaar, getrouwd met Hans en moeder van twee dochters. Ik had nooit gedacht dat in zo’n korte tijd er zoveel zou kunnen veranderen in mijn leven. Ik weet niet óf en wanneer we teruggaan naar het ‘oude normaal’. Is dat oude normaal wel normaal?

Sinds een jaar werk ik als projectleider. Ik ben speciaal aangesteld voor dit project ‘Gezond en vitaal in je werk’. Door de coronacrisis loopt het project niet goed. Nu het niet succesvol lijkt te zijn, verwacht ik dat mijn contract niet verlengd wordt.

Die onzekerheid brengt veel spanning met zich mee. Ik slaap slecht en pieker veel. Maar dat helpt niet. In mijn projectteam geef ik leiding aan drie collega’s. De samenwerking verloopt moeizaam. Zij houden zich niet aan de taakverdeling en komen afspraken niet na. Voor de crisis moesten we samen van mijn leidinggevende een teamcursus volgen. Dat hielp niet.

“Ik zie het voordeel van het nadeel”

Nu staan mijn collega’s en ik onder grote druk. Het coronavirus heeft ons perspectief veranderd. We zijn gemotiveerd om te leren en aan de slag te gaan. Zowel met de inhoud van het project, als met onze onderlinge samenwerking. Dat is het voordeel van deze verdrietige tijden. Samen doen we er alles aan om ons project weer op de rails te krijgen. Deze situatie heeft voor een ‘reset’ gezorgd, om het zo maar te noemen.

Dat kunnen we niet alleen. We zijn op zoek gegaan naar een steuntje in de rug. Belangrijk daarbij was dat we online en op maat over toegankelijke informatie zouden kunnen beschikken met veel afwisseling in leren en interactiemogelijkheden. Dat hebben we gevonden in de Maatwerkmix.

“Ik slaap weer beter en pieker een stuk minder!”

Ik ben er nog niet, maar dit heeft er wel voor gezorgd dat mijn collega’s en ik een positieve verandering in gang hebben gezet. Dat is goed voor mijn zelfvertrouwen, ik slaap weer beter, en pieker een stuk minder.

Mijn advies: wil je ECHT veranderen? Heb dan het LEF om naar jezelf te kijken en de dingen aan te pakken. Kom uit je comfortzone. Het is nodig een aantal nieuwe vaardigheden te leren en met je collega’s, waar het niet lekker mee loopt, in gesprek te gaan!


Geïnspireerd?

Wil je weten hoe de Maatwerkmix voor jou een oplossing kan zijn?

Volg voor een aantrekkelijke prijs een persoonlijk traject. Heb je interesse of aanvullende vragen? Neem contact met ons op.

Geschreven door Miriam Trommelen, Apeldoorn, 18 juni 2020
Lydia is een fingeerde naam.