Waarom dit HET moment is om je leven te resetten

,,Wat gebeurt er als je met een benzineauto, diesel tankt?” Wat een vreemde vraag is steevast de reactie van cursusdeelnemers. Hun antwoord: ,,Dan heb je een probleem. Verder rijden is niet mogelijk.”

,,Maar waarom stel je die vraag?“ Omdat het over jullie gaat. Het is een voorbeeld om duidelijk te maken dat alles draait om échte aandacht. Geef je niet de juiste aandacht, dan is er geen contact en loop je vast.”

 

ECHT contact

ECHT contact, daar gaat het in deze bijzondere tijden over. Nu mensen thuis werken, mailen, chatten, appen en bellen, zij zich een slag in de rondte. Ik ook. Ik merk dat mensen het fijn vinden als ik contact met ze opneem. Gewoon om te vragen hoe het ECHT met ze gaat in deze bijzondere tijden.

Meestal gaan gesprekken niet over werksituaties, maar over de situatie bij iemand thuis of over onzekerheid over de toekomst. Hoe gaat het met mijn familie nu ik ze niet kan bezoeken? Behoud ik mijn baan? Hoelang moet ik nog thuiswerken? Hoe ga ik om met piekeren en stress? Wat kan ik gaan doen nu ik minder te doen heb? Ik merk dat mensen het fijn vinden dat ik contact met ze opneem, ook als er geen specifieke aanleiding voor is.

“Door de coronacrisis verschuift het perspectief”

Zinvolle gesprekken

Deze gesprekken ervaar ik als zinvol. Waarom? Ze gaan ergens over. Soms luister ik gewoon naar iemand die zijn zorgen deelt of soms wil iemand over zijn ervaringen vertellen. ‘Door de coronacrisis verschuift het perspectief’, merkte laatst iemand op. Het leven van mensen wordt door elkaar geschud. Ook als je niet ziek bent.

Los van de coronacrisis merk ik dat mijn gesprekspartners het gesprek benutten om te onderzoeken wat nu echt van waarde is in hun leven. Want in deze volstrekt nieuwe werkelijkheid moet iedereen op zoek naar nieuwe antwoorden op vragen in zijn leven. Soms is dat lastig. Maar dit is HET moment om je leven te resetten en een verandering in gang te zetten. Mijn advies; pak dit moment.


Koudwatervrees

Op dit moment in het gesprek aangekomen bemerk ik koudwatervrees. “Ja, maar, stel dat……..” hoor ik aan de andere kant van de telefoon. En dat begrijp ik goed. De wens om een verandering in gang te zetten, én vol te houden is lastig. Daar heb je tijd, lef en liefst ook een steuntje in de rug bij nodig. Maar met ECHTE persoonlijke aandacht en maatwerk kom je heel ver! Denk niet vanuit wat niet kan, maar wat wel kan. Blijf positief en ga de uitdaging aan. Samen kunnen we het zeker!

 

Juist nu is er geen beter moment om tot nieuwe kennis en inzichten te komen. Bekijk onze Maatwerkmix. Stel zelf je training samen voor een aantrekkelijke prijs.

 

Geschreven door Miriam Trommelen, Apeldoorn 11 juni 2020